MailScanner

Deze informatie is van belang voor onze klanten met een domeinnaam op onze server, websystent.nl. U beschikt namelijk over een gratis service. Op onze webserver is het programma MailScanner geïnstalleerd. Dit programma kent tenminste drie voor u belangrijke functies:
  1. MailScanner controleert op virussen bij de ontvangst van e-mail. Elke dag worden de virusdefinities ge-update;
  2. MailScanner controleert op Spam; het programma beoordeelt aan de hand van op internet beschikbare, bijgewerkte lijsten en vooraf bepaalde instellingen of een bericht 'Spam gerechtigd' is.
  3. MailScanner herkent fouten in berichten, die mogelijk tot fraude kunnen leiden, maar ook fouten die ervoor zorgen dat afzenders uw 'e-mail gedrag' kunnen herleiden. MailScanner 'disarmed' deze berichten, maakt ze onschadelijk.

Voor de goede orde: Uw privacy komt niet in het geding; alle handelingen worden verricht door programma's, zonder onze tussenkomst. Uw voordeel: het gebeurt automatisch op onze server, voordat u de berichten met uw e-mail programma (Outlook, Eudora) ontvangt. Ook mail die u via webmail bekijkt is door MailScanner behandeld.

Een paar kanttekeningen

  • Om gebruik te kunnen maken van deze service moet het domein waarnaar u uw mail laat verzenden op onze server staan. Het werkt dus niet als u uw mail rechtstreeks naar een andere provider, bijvoorbeeld Tiscalli of Planet, laat sturen. Let daar op bij het vermelden van uw e-mail adres op uw briefpapier en in het verzendadres van uw e-mail programma!
  • Wordt uw mail altijd via uw domeinnaam bij websystent.nl verzonden, dan maakt het niet uit of u deze ophaalt bij een andere provider. Uw mail wordt toch eerst op websystent.nl gecontroleerd en dan pas naar de andere provider doorgezonden.
  • Alleen uw e-mail is beschermd. Uw PC of server kan nog altijd worden besmet door virussen die niet via e-mail binnenkomen of door mail virussen die nog niet door MailScanner worden herkend. Blijf dus uw virusscanner op uw PC of server gebruiken!
  • Het zelfde geldt voor anti-spam programma's. Gebruik ze, als aanvulling op onze service!
  • CONSYSTENT kan nimmer verantwoordelijk worden gesteld voor gevolgen van virussen of spam in uw mail!

Heeft u nog vragen, bel of mail ons gerust!

 

 

 

Hoe weet u dat uw e-mail is gescand?

U kunt door MailScanner gecontroleerde berichten herkennen, ongeacht een virus of spam, door (in Outlook) met de rechtermuis knop te klikken op een bericht in bivoorbeeld uw Postvak IN. Bij opties of eigenschappen ziet u, bij de internet-headers (details) informatie, onderaan ' X-websystent.nl-MailScanner ' staan.

Virussen

MailScanner herkent virussen al op onze mailserver. Een als geïnfecteerd herkend bericht wordt meteen verwijderd. U merkt dus niets van onderschepte virussen!

Spam berichten

U blijft alle spam berichten ontvangen maar herkent deze doordat MailScanner berichten, die als spam gekenmerkt worden, voorziet van de tekst ' {Spam?} ', voor het Onderwerp. U kunt nu in uw e-mail programma een regel maken, waardoor deze spam berichten ongelezen naar een aparte map, stel Spam, worden verhuisd. Daarna kunt u deze berichten automatisch, bijvoorbeeld na één dag laten verwijderen. Dit zijn standaard instellingen in Outlook. U vindt ze onder Extra, Wizzard regels... en bij de Eigenschappen van de speciale map.

Disarmed berichten

Berichten met de tekst '{Disarmed}' voor het Onderwerp bevatten één of meer fouten in de e-mail tekst, die door MailScannner onschadelijk zijn gemaakt.

Het kan zijn dat een link in de zichtbare tekst niet juist is en in de HTML broncode verwijst naar een andere link. Bijvoorbeeld www.mijnpostbank.nl in de zichtbare tekst verwijst in de HTML broncode naar 'http://fraude.ru'. MailScanner laat dit duidelijk in het zichtbare bericht zien. Het kunnen ook minder schuldige fouten zijn. Bijvoorbeeld de zichtbare tekst www.uwleverancier.nl verwijst in de HTML broncode naar http://uwleverancier/aanbieding.html.

Heel veel e-mails bevatten een onzichtbare code die aan de afzender, vaak via een internet marketing bedrijf, een bericht doorgeeft wanneer u de e-mail heeft geopend. De afzender maakt hiervoor gebruik van een 'bug' die door uw e-mail programma als een normale link wordt gezien. Op zich niet schadelijk, maar uit oogpunt van privacy niet correct. MailScanner herkent deze bug en verandert de link, voordat u de e-mail heeft geopend. U vindt de veranderde link in de HTML broncode door te zoeken op 'MailScanner'.

De e-mails zijn vaak afkomstig van grotere, serieuze bedrijven (waaronder Microsoft), die beschikken over grote marketingafdelingen.

 

 
   

Verder - naar volgende pagina

Omhoog - naar begin van tekst